6-daags schilderavontuur - Masterclass o.l.v. Hans Versfelt (volgeboekt)

Een 6-daagse reis naar het prachtige Stubaital in Oostenrijk. Tijdens deze Masterclasses begeleidt de ervaren plein-air schilder Hans Versfelt je op individueel niveau bij het schilderen. Vanaf onze aankomst in Oostenrijk trekken we te voet naar de prachtig gelegen Sulzenauhutte, die de uitvalsbasis vormt voor dagelijkse schilderactiviteiten. Een compleet verzorgd schildersavontuur voor ambitieuze amateurs en doorgewinterde schilders die zich willen laten inspireren door de machtige bergen.

Samenvatting

€ 1025 p.p. (6D/5N) o.b.v. gedeelde kamer of slaapzaal en halfpension (ontbijt en avondeten), zeven dagdelen masterclasses door Hans Versfelt en begeleiding door een wandelgids.

Inclusief zijn reiskosten (vanaf het vertrekpunt in Lunteren). Lunch, drankjes en eventuele kosten van persoonlijke aard zijn voor eigen rekening.

Deze hut kent diverse slaapkamers oa 6 persoons kamers met stapelbedden. Als het vol is wordt er in het lager geslapen dit zit zijn grote slaapvertrekken van bv 10 personen. Verwarmde douches zijn er aanwezig. De hut biedt goed eten aan wat geschikt is voor het bergwandelen zie ook de site.

Het is ook mogelijk om aan deze reis deel te nemen zonder zelf te schilderen. Bijvoorbeeld als partner / vriend van een deelnemer die wel schildert. In dat geval valt de prijs van deelname 70 euro lager uit.

Data: Van maandag 14 augustus tot en met zaterdag 19 augustus 2023.

Minimale aantal deelnemers: 10. Maximaal aantal deelnemers: 15. Uiterste inschrijfdatum: 1 april 2023.

Programma

Op deze reis schilderen we de bergen rond het Stubaital vanuit een prachtige uitvalslocatie: de Sulzenauhutte, gelegen op 2191 meter hoogte. Boven de boomgrens, waar de bergen hun ware gezicht laten zien. Het machtige gesteente, de besneeuwde toppen, de gletsjers en ijskoude bergmeren. Dit zijn de onderwerpen van ons schilderavontuur.

Maandag

Deze dag staat in het teken van de reis naar het Stubaital in Oostenrijk. We overnachten in dit prachtige dal nabij het bergplaatsje Falbeson.

Dinsdagochtend

We starten bij de Grawa watervallen en lopen omhoog naar de prachtig gelegen Sulzenauhutte. Onderweg komen we door het schitterende dal met uitzicht op watervallen. Looptijd ± 2,5 uur.

Dinsdagmiddag

Nadat we onze slaapplaatsen hebben geïnstalleerd kunnen we nog een 1e schilderij maken. Dit start met een demonstratie van Hans. Daarna ga je, onder begeleiding, zelf aan de slag.

Woensdag t/m vrijdag

Elke ochtend en elke middag maken we een schilderij. Steeds op een andere plek op maximaal 1 uur lopen vanaf de hut. De schildersessies staan steeds onder begeleiding van Hans.

Zaterdag

Zaterdagochtend dalen we weer af naar het dal. Looptijd is krap 2 uur. Waarna we weer huiswaarts vertrekken en ’s avonds weer thuis kunnen zijn.

doelgroep

Voor wie is deze tocht geschikt?

We hebben deze tocht is bedacht met de volgende doelgroep in het achterhoofd:
  • Mensen die vanaf amateur niveau schilderen. Je hoeft dus geen doorgewinterd schilder te zijn. Het is wel goed als je enige (basis)kennis hebt van kleuren mengen, perspectief en materiaalgebruik.
  • Mensen die houden van een (berg)wandeling. Het gaat zeker niet om alpinisme of bergbeklimmen. We maken gebruik van goed beloopbare paden. Maar een goede basis fitheid is wel nodig.
  • Ook als niet-schilderend partner of vriend van een deelnemer ben je welkom om mee te gaan.
Het draait tijdens deze tocht om twee activiteiten: schilderen en bergwandelen. Bergwandelen kan iedereen die over een redelijke conditie beschikt en over stevige (redelijk) waterdichte hogere bergwandelschoenen nivo B met een goed profiel. Als je erg last hebt van hoogtevrees kan dat het plezier in de weg staan. Wat het materiaal betreft: we hebben hier een lijst opgesteld die je kunt gebruiken bij de voorbereiding.

We verwelkomen zowel beginners als gevorderde schilders. Op iedere schilderdag zijn er twee momenten waarin Hans ons begeleid bij het maken van een schilderij. Steeds op een andere locatie. De masterclass begint met een demonstratie, waarin Hans voordoet hoe hij een schilderij opzet. We zien hoe Hans een onderschildering maakt, welke kleuren daarvoor gebruikt worden. Vervolgens zien we een begin van de uitwerking. Vervolgens kunnen de deelnemers zelf aan de slag met de kennis die daarvoor is opgedaan. Hierbij worden ze begeleid door Hans. Voor het benodigde materiaal zorgen wij. We werken met olieverf, waarbij we een medium gebruiken om het droogproces te versnellen. Ben je erg gehecht aan het gebruik van je eigen kwasten, dan kan je die gewoon meenemen.

Lees hier wat je van ons kunt verwachten en wat we van jouw verwachten (de kleine lettertjes).
Stubaital

Ga je mee?

Aanmelden

Er zijn nog plekken beschikbaar op deze reis.
Vragen? Bel of mail ons.

Telefoon: +31 (0)6 4685 4678
Mail: bastiaan@schilderavontuur.nl

Geen vragen meer? Dan kunt u hiernaast deze reis boeken.
Ja, ik schrijf me in voor deze avontuurlijke schilderreis.
Na het verzenden van de inschrijving ontvangt u van ons binnen enkele dagen een schriftelijke offerte met het voorstel voor de reis. Zodra u daarmee akkoord gaat is de reis geboekt.