5-daagse Huttentocht Stubaier Hoheweg

De Oostenrijkse Stubaier Höhenweg is een van de mooiste wandelroutes in de oostelijke Alpen. De onbetwiste hoogtepunten zijn de uitzichten op de gletsjers tijdens de etappes tussen Dresdner en Bremer Hütte. Met uitzicht over de Beilspitz en Sulzenaukogel en vervolgens langs de prachtige Grünausee. Onder leiding van Jan Hendrik Codée (gids) en van Bastiaan Berends (begeleiding schilderactiviteiten) trekken we in vijf dagen langs een deel van deze hooggelegen route. Deze tocht is voor schilders/wandelaars die niet bang zijn voor wat fysieke uitdaging.

Samenvatting

€ 895 p.p. (5D/4N) o.b.v. gedeelde kamer of slaapzaal en halfpension (ontbijt en avondeten) en begeleiding door een wandelgids en schildercoach.

Lunch, drankjes en eventuele kosten van persoonlijke aard zijn voor eigen rekening.

Bij deze reis zijn ook de kosten voor schildersmaterialen inbegrepen (schilderslinnen, verf, medium (droogvertrager), evenals het gebruik van een veldezel en kwasten). We werken met materiaal van Schilderavontuur, dat geselecteerd is om gewicht te besparen.

Het is ook mogelijk om aan deze reis deel te nemen zonder zelf te schilderen. Bijvoorbeeld als partner / vriend van een deelnemer die wel schildert.

Data: Van maandag 1 juli tot en met vrijdag 5 juli 2024.

Minimale aantal deelnemers: 10. Maximaal aantal deelnemers: 15. Uiterste inschrijfdatum: 30 april 2024.

Rotstockhutte. Aquarel van Jos Antens

Programma

Globaal zien de dagen er als volgt uit: nadat we op tijd zijn opgestaan wandelen we in 4 à 5 uur naar onze volgende bestemming. Op deze bestemming nemen we even de tijd om te lunchen en wat te rusten. Vervolgens kiezen we een mooi perspectief om een schilderij te maken. De deelnemers krijgen hierbij de begeleiding die nodig is.

Maandag

Op eigen gelegenheid naar Oostenrijk. Je wordt om 15:30 verwacht op de parkeerplaats bij de Stubai Gletscherbahn 2300+. Vandaar 1,5 uur lopen naar de Dresnerhütte. Overnachten in slaapzaal.

Dinsdag

Vandaag een wandeling van 4 uur naar de Sulzenauhütte op 2191+. Vervolgens over de morene van de Sulzenaugletsjer naar de Sulzenauhütte. Optioneel nog een trip naar de Großer Trögler.

Woensdag

Deze etappe loopt van de Sulzenauhütte via de Grünausee, het grootste meer in de Stubaier Alpen, naar de Nurnbergerhütte 2297+. Een wandeling van ongeveer 4 uur.

Donderdag

Vandaag blijven we in de buurt van de Nurnbergerhutte om te schilderen. Of je kiest voor een uitdagende tocht richting de Wilder Freiger, met uitzicht op indrukwekkende gletsers.

Vrijdag

Vertrek naar het dal, 2,5 uur lopen naar de parkeerplaats van Grawa Alm op 1540+ en met de bus terug naar de auto. Vandaar met de auto terug naar Nederland.

doelgroep

Voor wie is deze tocht geschikt?

We hebben deze tocht is bedacht met de volgende doelgroep in het achterhoofd:

  • Mensen die houden van een stevige bergwandeling. Het gaat niet om alpinisme of bergbeklimmen, maar een goede conditie is wel vereist. Ter vergelijk: In Nederland moet je 20/25 kilometer makkelijk kunnen lopen op een dag.
  • En die het leuk vinden om te schilderen of te leren schilderen. Je hoeft dus geen doorgewinterd schilder te zijn. Ook als starter kan je mee.
  • Ook als niet-schilderend partner of vriend van een deelnemer ben je welkom om mee te gaan.

Het draait tijdens deze tocht om twee activiteiten: bergwandelen en schilderen. Bergwandelen kan iedereen die over een redelijke conditie beschikt en over stevige (redelijk) waterdichte hogere bergwandelschoenen nivo B met een goed profiel. Als je erg last hebt van hoogtevrees kan dat het plezier in de weg staan. Wat het materiaal betreft: we hebben hier een lijst opgesteld die je kunt gebruiken bij de voorbereiding.

Schilderen

Schilderen kan ook iedereen. Wij stellen bij deze tocht dan ook geen eisen aan je bekwaamheid op dit terrein. We verwelkomen zowel beginners als gevorderde schilders. Voor het materiaal zorgen wij. We werken met acrylverf, waarbij we een droogvertragend medium gebruiken voor het werken in de openlucht. Ben je erg gehecht aan het gebruik van je eigen kwasten, dan kan je die gewoon meenemen.

Lees hier wat je van ons kunt verwachten en wat we van jouw verwachten (de kleine lettertjes).

Bluemlischalphutte. Schilderen in de bergen. Aquarel door Jos Antens..

Ga je mee?

Aanmelden

Er zijn nog plekken beschikbaar op deze reis.
Vragen? Bel of mail ons.

Telefoon: +31 (0)6 4685 4678
Mail: bastiaan@schilderavontuur.nl

Geen vragen meer? Dan kunt u hiernaast deze reis boeken.

Ja, ik schrijf me in voor deze avontuurlijke schilderreis.
Na het verzenden van de inschrijving ontvangt u van ons binnen enkele dagen een schriftelijke offerte met het voorstel voor de reis. Zodra u daarmee akkoord gaat is de reis geboekt.