5-daagse Huttentocht Bärentrek

Deze prachtige huttentocht loopt dwars door het Berner Oberland. Onder leiding van Jan Hendrik Codée (gids) en van Bastiaan Berends (begeleiding schilderactiviteiten) trekken we in vijf dagen langs de zogenaamde Bärentrekroute. Met uitzichten over de Eiger, Mönch en Jungfau. En met een overnachting in de prachtig gelegen Blüemlisalphütte. Een tocht die elke schilder zal inspireren.

Samenvatting

€ 875 p.p. (5D/4N) o.b.v. gedeelde kamer of slaapzaal en halfpension (ontbijt en avondeten) en begeleiding door een wandelgids en schildercoach.

Inclusief zijn reiskosten (vanaf het vertrekpunt in Lunteren), autobahnvignet, tunneltol, parkeerkosten. Lunch, drankjes en eventuele kosten van persoonlijke aard zijn voor eigen rekening.

Bij deze reis zijn ook de kosten voor schildersmaterialen inbegrepen (schilderslinnen, verf, medium (droogvertrager), evenals het gebruik van een veldezel en kwasten). We werken met materiaal van Schilderavontuur, dat geselecteerd is om gewicht te besparen.

Het is ook mogelijk om aan deze reis deel te nemen zonder zelf te schilderen. Bijvoorbeeld als partner / vriend van een deelnemer die wel schildert. In dat geval valt de prijs van deelname 70 euro lager uit.

Data: Van maandag 26 juni tot en met vrijdag 30 juni 2023.

Minimale aantal deelnemers: 10. Maximaal aantal deelnemers: 15. Uiterste inschrijfdatum: 21 april 2023.
Rotstockhutte. Aquarel van Jos Antens

Programma

Globaal zien de dagen er als volgt uit: nadat we op tijd zijn opgestaan wandelen we in 4 à 5 uur naar onze volgende bestemming. Op deze bestemming nemen we even de tijd om te lunchen en wat te rusten. Vervolgens kiezen we een mooi perspectief om een schilderij te maken. De deelnemers krijgen hierbij de begeleiding die nodig is.

Maandag

Vertrek uit Lunteren en reizen naar Stechelberg. We zijn ongeveer 10 uur onderweg en stappen uit op 910 meter hoogte. Prachtig dal

Dinsdag

Stevig programma met een klim naar de Rottstockhutte op 2040+. De looptijd is ca 4,5 uur

Woensdag

Op naar de Bundalp op 1840+. Ca. 4,5 uur wandelen. Door een prachtig dal. Of naar de Gespaltenhornhütte op 2458+ (dan hoeven we minder te dalen/klimmen) Deze route is ook ca. 4,5 uur

Donderdag

Vandaag stijgen we naar ons hoogste punt. De betoverende Blüemlisalphütte op 2778+. Een wandeling van ca. 4,5 uur

Vrijdag

Naar beneden langs de prachtige Oeschinenesee en met de kabelbaan omlaag naar Kandersteg. Vertrek naar Lunteren.

doelgroep

Voor wie is deze tocht geschikt?

We hebben deze tocht is bedacht met de volgende doelgroep in het achterhoofd:
  • Mensen die houden van een stevige (berg)wandeling. Het gaat niet om alpinisme of bergbeklimmen. Maar een goede basis fitheid is wel nodig.
  • En die het leuk vinden om te schilderen of te leren schilderen. Je hoeft dus geen doorgewinterd schilder te zijn. Ook als starter kan je mee.
  • Ook als niet-schilderend partner of vriend van een deelnemer ben je welkom om mee te gaan.
Het draait tijdens deze tocht om twee activiteiten: bergwandelen en schilderen. Bergwandelen kan iedereen die over een redelijke conditie beschikt en over stevige (redelijk) waterdichte hogere bergwandelschoenen nivo B met een goed profiel. Als je erg last hebt van hoogtevrees kan dat het plezier in de weg staan. Wat het materiaal betreft: we hebben hier een lijst opgesteld die je kunt gebruiken bij de voorbereiding.

Schilderen kan ook iedereen. Wij stellen bij deze tocht dan ook geen eisen aan je bekwaamheid op dit terrein. We verwelkomen zowel beginners als gevorderde schilders. Voor het materiaal zorgen wij. We werken met acrylverf, waarbij we een droogvertragend medium gebruiken voor het werken in de openlucht. Ben je erg gehecht aan het gebruik van je eigen kwasten, dan kan je die gewoon meenemen.

Lees hier wat je van ons kunt verwachten en wat we van jouw verwachten (de kleine lettertjes).
Bluemlischalphutte. Schilderen in de bergen. Aquarel door Jos Antens..

Ga je mee?

Aanmelden

Er zijn nog plekken beschikbaar op deze reis.
Vragen? Bel of mail ons.

Telefoon: +31 (0)6 4685 4678
Mail: bastiaan@schilderavontuur.nl

Geen vragen meer? Dan kunt u hiernaast deze reis boeken.
Ja, ik schrijf me in voor deze avontuurlijke schilderreis.
Na het verzenden van de inschrijving ontvangt u van ons binnen enkele dagen een schriftelijke offerte met het voorstel voor de reis. Zodra u daarmee akkoord gaat is de reis geboekt.