5-daags zeil- en schilderavontuur op het water

De afwisseling van zeilen en schilderen maakt deze tocht een bijzonder avontuur. Van maandag tot vrijdag genieten van het water, de prachtige luchten, het unieke waddengebied en de gezellige havenstadjes rond het IJsselmeer. Met volop gelegenheid om te schilderen. Waar het mooi is, blijven we hangen. Als het weer het toelaat vallen we enkele uren droog op het wad.

Samenvatting

€ 895 p.p. (5D/4N) o.b.v. gedeelde hut en volpension.
Prijs voor 5 dagen / 4 nachten o.b.v. gedeelde hutten met volpension (4 maaltijden) en begeleiding door een schilderdocent (Jan Bouwsema). Maaltijden: Volpension, ontbijt, lunch, diner, koffie en thee. Drankjes en kosten van persoonlijke aard zijn voor eigen rekening. Een helpende hand gevraagd bij tafel dekken en de afwas.

Prijs is inclusief toeristenbelasting, btw, energie, boekingskosten en schoonmaakkosten. Vertrek en aankomst: Stavoren.

Data:
Van 17 t/m 21 juni 2024.
Van 19 t/m 23 augustus 2024.

Deelnemers: minimaal 12, maximaal 14.
Vlieland - acryl op paneel. Schildervakantie met schilderavontuur.nl

Programma

Maandag vanaf 10:00 uur heet de bemanning u hartelijk welkom aan boord van uw schip. Nadat iedereen de spullen aan boord heeft gebracht, legt de schipper e.e.a. uit over het leven aan boord. In overleg met de schipper wordt de route voor de komende dagen uitgestippeld.

Dan worden de zeilen gehesen, op naar het eerste schildermoment van die dag. Dat kan een mooi tafereel in een haven zijn, een uitzicht vanaf de dijk, of wellicht een tafereel vanaf het drooggevallen wad. We schilderen onder leiding van Jan Bouwsema.

Vrijdag komt u uiterlijk 15:00 uur weer in de haven van vertrek aan. Hier stapt u na een enerverende schilderweek weer in de auto voor de terugreis vol met verhalen voor het thuisfront.

Wat je moet weten

Een schildervakantie op het water is een avontuur met verschillende dimensies: cultuur, creativiteit en sportiviteit. Afhankelijk van het weer en het getij wordt er een route uitgezet. Schilderachtige taferelen zijn daarbij de leidraad.

De schilderlessen worden verzorgd door Jan Bouwsema, kunstenaar met een jarenlange lespraktijk. Hij neemt je graag mee in de wereld van het impressionisme en expressionisme. En helpt zowel beginnende als gevorderde schilders bij het kijken en analyseren van het onderwerp en het ontwikkelen van hun eigen handschrift.

Schilderavontuur zorgt voor alle materialen die nodig zijn. Kwasten, panelen, verf, medium een potje om te spoelen, doeken om je kwasten mee af te vegen.

We varen met de Hollandia, een elegant traditioneel zeilschip met een gezellige salon en comfortabele hutten benedendeks. De Schipper Evelien Prins kan je veel vertellen over het zeilen op het IJsselmeer of de Waddenzee. Van de deelnemers wordt geen zeilervaring gevraagd, maar wel bereidheid om zo nu en dan te assisteren bij het hijsen en strijken van de zeilen.

De bedden zijn altijd voorzien van een laken en een hoofdkussen met sloop; je hoeft dan alleen een slaapzak of je eigen dekbed mee te nemen. Ook moet je zelf zorgen voor een handdoek set. Op het water kan het vooral bij wat meer wind koel zijn. Neem daarom ook warme kleding mee, stevig schoeisel en eventueel regenkleding. Vergeet niet de zonnebrand. Als reisbagage is een harde koffer minder geschikt. Zwemvesten zijn aan boord aanwezig.

Ga je mee?

Aanmelden

Lijkt het je wat om mee te gaan op schilderavontuur over het wad en/of het IJsselmeer? Meld je aan voor deze reis door het formulier hiernaast in te vullen. Je krijgt dan van ons een offerte. Zodra je daarmee akkoord bent is je boeking definitief.

Lijkt de reis je wat, maar heb je nog vragen? Laat het ons weten.

Telefoon: +31 (0)6 4685 4678
Mail: bastiaan@schilderavontuur.nl

Ja, ik schrijf me in voor deze avontuurlijke schilderreis.
Na het verzenden van de inschrijving ontvangt u van ons binnen enkele dagen een schriftelijke offerte met het voorstel voor de reis. Zodra u daarmee akkoord gaat is de reis geboekt.