5-daagse Huttentocht door het Virgental

Het pittoreske Virgental ligt in Oost-Tirol, Oostenrijk, aan de zuidzijde van het Nationaal Park Hohe Tauern. In het noorden wordt het dal begrensd door het massief van de Großvenediger. In het zuiden wordt het dal afgesloten door het prachtige Lasörlingmassief, een wandelgebied met een geheel eigen karakter. Het Virgental biedt een prachtige omgeving te schilderen en te wandelen. Onder leiding van Jan Hendrik Codée (gids) en van Bastiaan Berends (begeleiding schilderactiviteiten) trekken we in vijf dagen langs de zuidkant van het dal. Deze tocht is ook geschikt voor schilders/wandelaars met minder wandelervaring.

Samenvatting

€ 895 p.p. (5D/5N) o.b.v. gedeelde kamer of slaapzaal en halfpension (ontbijt en avondeten) en begeleiding door een wandelgids en schildercoach.

Lunch, drankjes en eventuele kosten van persoonlijke aard zijn voor eigen rekening.

Bij deze reis zijn ook de kosten voor schildersmaterialen inbegrepen (schilderslinnen, verf, medium (droogvertrager), evenals het gebruik van een veldezel en kwasten). We werken met materiaal van Schilderavontuur, dat geselecteerd is om gewicht te besparen.

Het is ook mogelijk om aan deze reis deel te nemen zonder zelf te schilderen. Bijvoorbeeld als partner / vriend van een deelnemer die wel schildert.

Data: Van maandag 9 september tot en met zaterdag 14 september 2024.

Minimale aantal deelnemers: 10. Maximaal aantal deelnemers: 15. Uiterste inschrijfdatum: 30 april 2024.

Schildervakantie Koe Virgental

Programma

Globaal zien de dagen er als volgt uit: nadat we op tijd zijn opgestaan wandelen we in 4 à 5 uur naar onze volgende bestemming. Op deze bestemming nemen we even de tijd om te lunchen en wat te rusten. Vervolgens kiezen we een mooi perspectief om een schilderij te maken. De deelnemers krijgen hierbij de begeleiding die nodig is.

Maandag

Vertrek met eigen vervoer naar Herberg Zirbe in Matrei in Osttirol. Je wordt daar om 18.00 uur verwacht. Na de maaltijd maken we een korte wandeling naar de Anna kapel in Prosegg.

Dinsdag

Vertrek per taxibus naar de Wetterkreuzhütte op 2106+. Bij mooi weer schilderen. Wandeling in 1,5 uur naar de Zualpseehütte op 2350+. Optioneel een beklimming van de Zualpkogel (2.720+).

Woensdag

Vertrek vanuit de Zualpseehütte naar Lasorlinghütte. We overbruggen vandaag 350+ in ongerveer 3 uur. Optie om naar de top Ausserrotte te gaan.

Donderdag

Vandaag een wandeling van 3,5 uur naar de Bergerseehütte (630m klimmen/ 540 dalen), met een optie om naar de Bergerseekogel te gaan of een vlakke rondwandeling te maken rond de Bergersee

Vrijdag

Vandaag via Lasnitzen terug naar Prägraten am Großvenediger. Dat is 3 uur wandelen. Vervolgen met de taxibus terug naar Herberg Zirbe.

Zaterdag

Terugreis naar Nederland op eigen gelegenheid.

doelgroep

Voor wie is deze tocht geschikt?

We hebben deze tocht is bedacht met de volgende doelgroep in het achterhoofd:

  • Mensen die houden van het wandelen in de bergen. Het gaat niet om alpinisme of bergbeklimmen. Maar een goede basis fitheid is wel nodig.
  • En die het leuk vinden om te schilderen of te leren schilderen. Je hoeft dus geen doorgewinterd schilder te zijn. Ook als starter kan je mee.
  • Ook als niet-schilderend partner of vriend van een deelnemer ben je welkom om mee te gaan.

Het draait tijdens deze tocht om twee activiteiten: bergwandelen en schilderen. Bergwandelen kan iedereen die over een redelijke conditie beschikt en over stevige (redelijk) waterdichte hogere bergwandelschoenen nivo B met een goed profiel. Als je erg last hebt van hoogtevrees kan dat het plezier in de weg staan. Wat het materiaal betreft: we hebben hier een lijst opgesteld die je kunt gebruiken bij de voorbereiding.

Schilderen kan ook iedereen. Wij stellen bij deze tocht dan ook geen eisen aan je bekwaamheid op dit terrein. We verwelkomen zowel beginners als gevorderde schilders. Voor het materiaal zorgen wij. We werken met acrylverf, waarbij we een droogvertragend medium gebruiken voor het werken in de openlucht. Ben je erg gehecht aan het gebruik van je eigen kwasten, dan kan je die gewoon meenemen.

Lees hier wat je van ons kunt verwachten en wat we van jouw verwachten (de kleine lettertjes).

Bluemlischalphutte. Schilderen in de bergen. Aquarel door Jos Antens..

Ga je mee?

Aanmelden

Er zijn nog plekken beschikbaar op deze reis.
Vragen? Bel of mail ons.

Telefoon: +31 (0)6 4685 4678
Mail: bastiaan@schilderavontuur.nl

Geen vragen meer? Dan kunt u hiernaast deze reis boeken.

Ja, ik schrijf me in voor deze avontuurlijke schilderreis.
Na het verzenden van de inschrijving ontvangt u van ons binnen enkele dagen een schriftelijke offerte met het voorstel voor de reis. Zodra u daarmee akkoord gaat is de reis geboekt.